Системата за прием на ученици в първи клас за учебната 2024/2025г. в Община Хасково ще стартира от днес, информират от администрацията.


Със заповед на кмета на общината е утвърден график за кандидатстване за първи клас в училищата в град Хасково. То става по електронен път на адрес: www.priem.haskovo.bg, рубрика „Прием в първи клас“.


Системата за кандидатстване е активна от днес, а по данни на ГРАОН броят на бъдещите първокласници в община Хасково е 827 деца. Свободните места за училищата в града Хасково тази година са 730. 


Срокът за подаване на заявления е до 31 май, включително. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3 юни, а записването на приетите ученици след първо класиране ще бъде от 4 до 7 юни, включително.


В 7-те основни училищата в селата на територията на община Хасково са обявени 121 свободни места за прием на ученици в 1-ви клас, с които общата бройка на местата за първокласници става 851, сочат от администрацията.


Датите за последващото обявяване на свободните места, приемане на заявления и записване са съгласно утвърдения график на дейностите.