Темата за исканията на сектор „Земеделие“ и днес беше сред основните в кулоарите на парламента. Според опозицията хаосът в земеделието у нас се задълбочава, а според управляващите диалог има.

БСП предложи Народното събрание да отмени решението си, с което вдигна забраната за внос от Украйна. Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че хаосът в сектор „Земеделие“ се задълбочава, няма конкретни решения, както и има опит да се настройват хората едни срещу други.

По думите на Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ той е уверен, че Министерският съвет с подкрепата на парламентарното мнозинство, ще се справи с проблема в земеделието.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят, вчера го направиха, добави той.

Относно предложението на Корнелия Нинова да се върне забраната за внос от Украйна Делян Пеевски коментира, че всеки има право да води своя собствена политика. ДПС, каквото имаше да гласува, го направи вече, каза още той.

Кирил Петков посочи, че сме видели как чрез разговори проблемите се решават.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм