В кулоарите на парламента ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ отново разискваха има или не коалиция между тях. Какви точно са отношенията между управляващите?

"Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС, но след петте избора се събрахме и решихме, че с втория мандат с премиер Денков, с техни министри плюс Мария Габриел,  ще управляват", каза Бойко Борисов. Само че с толкова малко депутати не могат да се направят никакви реформи, добави той.

"Към тази не-коалиция се прибавиха и колегите от ДПС, за да направим конституционните промени, съдебните реформи - там, където е необходимо да имаме по-голямо мнозинство", каза още Борисов. 

Делян Пеевски от ДПС беше категоричен, че коалиция няма.

"Г-н Борисов това, което ви е казал преди малко - те работят заедно по определени теми, ние също ги подкрепяме по определени теми. Стабилизиращата роля на ДПС никой не я отрича. Всичко го правим, защото това е едно евроатлантическо правителство и това е правилното за България", посочи Пеевски.

Без стабилизираща роля ДПС в теми, свързани със сигурността, трудно щяхме да се справим, коментира Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Коалиция с ДПС обаче няма, допълни той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм