До тригодишно разсрочване на задълженията към "Топлофикация София" за социално слаби и хора с увреждания, предстои да одобри на днешното си заседание Столичният общински съвет (СОС).

СОС ще разглежда утре промените в Наредбата за пътуване с обществения транспорт в София

СОС предлага няколко варианта за разсрочено плащане на сметките към дружеството в срок до 12, 24 или 36 месеца.  Досега разсрочване беше възможно само в срок до шест месеца. Предложението представлява социална мярка в създалата се тежка икономическа обстановка, като в същото време цели подобряване на събираемостта на "Топлофикация София" поради затрудненото положение и липсата на възможност потребителите на топлинна енергия да погасяват задълженията си.

Омбудсманът възрази срещу различната цена за един и същи билет, която предвижда СОС

СОС ще разгледа предложение на Пазари „Възраждане“ ЕАД, в партньорство с нестопанската организация „Фабрика за екологични инициативи“, да кандидатства с проект по Програма „LIFE 2020“ – европейска програма, посветена на опазването на природата и на действията срещу климатичните изменения. Основната цел е да се превърнат пазарни площадки и търговски обекти в още по-атрактивни и интересни за посещения места, както и да се позиционира общинското дружество като устойчиво, иновативно, с грижа за околната среда.

Председателят на СОС пред Дарик: Няма да предложим по-скъпи цени на билетите

Очаква се още СОС да одобри доклад на кмета на София Йорданка Фандъкова за двойно увеличаване на капацитета на социалната услуга "Дневен център за пълнолетни лица с увреждания". Предложението е капацитетът на дневния център да бъде увеличен от 30 на 60 места.

СОС определи близо 1500 общински жилища за продажба на настанените в тях наематели

Общинските съветници предстои да одобрят откриването от есента на нова общинска детска градина номер 122 в район „Люлин“ за 226 деца. Тя се намира на ул. „Полк Никола Попов“ 5 и е бивш филиал на ДГ 47 „Незабравка“. По данни на Столичната община чакащите по първо желание за детска градина и ясла на територията на район „Люлин“ СО към 15 юни тази година са 416 деца за яслени групи и 204 деца за градински групи. Напълно реконструираната сграда е приспособена за целодневно отглеждане и възпитание на деца организирани в осем градински за 216 деца и две яслени групи за 50 деца.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм