Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба. Нападението е извършено в столичния квартал „Иван Вазов“. Шофьорът превишил времето в зелен зона с две минути и половина, а служителят е успял да избяга, съобщи bTV.

„Това е пореден случай на агресия и то недопустима агресия. На клипа се вижда, че има и дете, пред което се разиграва цялата тази случка“, заяви пред медията Румяна Милова, директор на Дирекция „Паркиране и мобилност“ към Центъра за градска мобилност.

Автомобилът бил задържан със скоба, защото не е имало плащане. По думите на Милова колата не била със софийска регистрация. „Шофьорът може да не е знаел правилата за паркиране в София“, посочи тя, но е категорично, че това не оправдава проявената агресия.

Милова вече е говорила със служителите. Единият от тях веднага е уведомил прекия си ръководител и е повикан екип на общинска полиция.

„Най-странното е, че нарушителят е платил глобата и след това е проявил агресия, което се случва за първи път“, разкри Румяна Милова.

Въпросният гражданин е бил подразнен от това, че служителите на ЦГМ се забавили със свалянето на скобата. По наредба може да се чака до един час, за да бъде свалена скобата, припомнят от ЦГМ.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм