Акционерите на Twitter гласуваха за одобряване на сделка с Илон Мъск за закупуване на компанията за 44 милиарда долара, предаде Би Би Си.

Решението беше взето в кратък конферентен разговор с инвеститори от централата на компанията в Сан Франциско.

Илон Мъск има нова причина за отказа от сделката с Туитър

Това означава, че в съда Twitter ще се опита да принуди Илон Мъск да купи компанията.

През април Twitter се съгласи да продаде компанията на най-богатия човек в света Илон Мъск. Сделката обаче се влоши, след като Мъск заяви, че е бил подведен от Twitter относно броя на спам и бот акаунти в платформата.

Мъск е отложил покупката на Twitter заради страх от Трета световна война

Той каза, че вече не желае да купува компанията, но Twitter заяви, че Мъск не може да се откаже от сделката.

Платформата за социални медии казва, че по-малко от 5% от нейните ежедневни активни потребители (тези, които могат да гледат реклами) са ботове. Мъск твърди, че процентът е многократно по-висок.

В момента Twitter се оценява на 32 милиарда долара, което е значително под предложението от Илон Мъск, а именно 44 милиарда долара.

Мъск отслабна с 10 кг за месец след критики към външния му вид

Днешното гласуване можеше да сложи край на съдебното преследване на Twitter, но сега акционерите дадоха на компанията зелена светлина да преследва Мъск в съда.

Акционерите и Мъск трябва да се срещнат пред съда на щата Делауеър през октомври. По време на изслушването съдия ще реши дали Илон Мъск трябва да купи компанията или не.

Мъск: Ще продадем 20 млн. електромобила през 2030

Точно преди решението на акционерите, разобличителят на Twitter Питер Затко беше във Вашингтон, за да даде показания пред съдебната комисия на Сената относно предполагаеми пропуски в сигурността.

Той каза на американските законодатели, че фирмата "заблуждава обществеността" относно това колко сигурна е платформата.

Мъск ще конкурира Twitter със собствена социална мрежа

Бившият шеф на сигурността на фирмата заяви, че Twitter изостава с „десетилетие“ от стандартите за сигурност. 

Twitter от своя страна отговори, че Затко дава неверни твърдения, понеже е уволнен от компанията.

Затко по-рано подкрепи твърдението на Илон Мъск, че платформата има повече спам поща и фалшиви акаунти, отколкото е признала - въпреки че не даде подробности по това във вторник.

Бивш шеф в Twitter сподели опасения за сигурността

Миналата седмица съдия каза, че на адвокатите на Мъск ще бъде позволено да използват показанията на подателя на сигнала срещу Twitter в съда.

Той до голяма степен се фокусира върху въпросите на националната сигурност и не е официално свързан с опита на Мъск да се оттегли от сделката за закупуване на Twitter.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм