Ако Илон Мъск успее да се измъкне от придобиването на Twitter, той може да се посвети на разработването на собствена социална мрежа, която ще се конкурира с Twitter.

Бивш шеф в Twitter сподели опасения за сигурността

Сапунената опера за (не)превземането на Twitter от Мъск все още продължава, така че следващото й продължение ще се играе в съдебната зала. Докато ръководителят на Tesla иска да се откаже от планираната покупка, посочвайки фалшиви профили и ботове като основна причина, Twitter твърди, че богатството на Мъск е намаляло през последните месеци и затова той не иска да харчи пари в мрежата.

Мъск: Пошегувах се, няма да купувам Манчестър Юнайтед

Мъск наскоро препродаде акции на Tesla на стойност близо седем милиарда долара, но изглежда преосмисля създаването на собствена социална мрежа, която може да се конкурира с Twitter.

По време на разговор с потребители на Twitter за продажбата на акции на Tesla, някой го попита дали мисли да започне собствена социална платформа, в случай че сделката с Twitter се провали, Мъск отговори, като публикува връзка към "X.com". Още преди да обяви плановете си за закупуване на Twitter, Мъск спомена възможността да започне собствена социална мрежа, но след обявяването на придобиването тази идея беше почти забравена.

Чатботът на Meta казва, че Зукърбърг експлоатира хората за пари

Изглежда обаче, че той не се е отказал от нея. Разбира се, стартирането на социална мрежа от нулата, въпреки че говорим за най-богатия човек в света, със сигурност няма да е лесно и такъв бизнес е изправен пред огромни предизвикателства, както Доналд Тръмп видя за себе си, когато стартира Truth Social.

Илон Мъск е продал акции на Tesla на стойност близо 7 млрд. долара

Що се отнася до домейна "X.com", Мъск го купи през 2017 г. от PayPal и подчерта, че има голяма визия за това какво може да стане X Corporation. Ако Мъск наистина реши да стартира мрежа, която ще има този домейн, Business Insider казва, че е съвсем ясно какво можем да очакваме от нея - платформа, в която няма да има ботове.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм