Илон Мъск добави обезщетение, изплатено от Туитър на разобличител, към списъка с причини, поради които се чувства в правото си да се откаже от сделката за закупуване на платформата.

В писмото за прекратяване на договора, изпратено до Туитър, фирмата е обвинена, че не го е информирала за многомилионното обезщетение, изплатено на напускащия ръководител по сигурността Питър Затко. Той е внесъл разобличителна жалба, в която критикува практиките за сигурност на Туитър, съобщи АФП.

Мъск е отложил покупката на Twitter заради страх от Трета световна война

Адвокатите на Мъск твърдят, че липсата на съгласие от негова страна, преди да плати на Затко, предоставя още едно правно основание за разваляне на сделката с Туитър.

От Туитър не се съгласиха с това.

"Изглежда, че моят приятел твърди, че Туитър е трябвало безвъзмездно да съобщи на Мъск, че съществува недоволен бивш служител, който е направил различни твърдения, които са били проучени и намерени за неоснователни", заяви адвокатът на Туитър Уилям Савит по-рано тази седмица.

Бивш шеф в Twitter сподели опасения за сигурността

"В това няма никакъв смисъл."

Мъск заяви в първоначалното си писмо за прекратяване на договора, че отменя сделката, тъй като е бил подведен от Туитър по отношение на броя на ботове в платформата.

В противоречиво решение по-рано тази седмица Катхалин Маккормик, канцлер на съда в Делауеър, който наблюдава делото, заяви, че Мъск може да добави разкритията на Затко, които се появиха през август.

Мъск обяви условия за обновяване на сделката за Twitter

Но тя отхвърли искането му за отлагане на съдебния процес. Според нея удължаването на делото "би довело до риск от допълнителни вреди за Туитър, които са твърде големи, за да бъдат оправдани".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм