„За пет години с Илияна Йотова успяхме да утвърдим президентската институция, като стълб на държавност и стабилност. Не се поддадохме. Защото тук са моите учители. Те са ме учили, както и моите родители, както и всички вас – трудовите честни хора на Хасково, да не се предавам, когато каузата е за българския народ“. Това заяви президентът Румен Радев днес пред съгражданите си в Хасково.

 „Не ви предадохме и бяхме заедно с вас, когато спирахме лобистко законодателство, когато призовавахме към събуждане, за отхвърляне на властта, чрез заплахи, лъжи и манипулации, когато обединявахме около значими каузи, когато показвахме, че може да има друг честен прогресивен път за България. И днес България се променя“, допълни Радев. Той подчерта, че е изключително важно на изборите хората да гласуват, защото залогът е голям. „Залогът е бъдещето на България“, категоричен бе президентът. Ние сме показали, че работим за обединение около ценностите, завещани ни още от нашите предци – свобода, справедливост и солидарност, около честен труд, лоялна конкуренция, защита на собствеността и на правата на хората, около възможност за развитие на всеки талант да остава тук, в държавата“, каза още той.

„Няма нормална, демократична, уважаваща себе си държава, която да търпи това позорно явление купуване на избори. Категорично трябва да дадем отпор, като общество. Нямаме бъдеще с купуване на избори. И ние ще се борим докрай с това грозно уродливо явление“, коментира Румен Радев.       

„Къде отиде богатството на България – този отговор дължат нашите опоненти! Докато българите на площадите на протеста си искахме държавата, някой е реализирал своите схеми, 60 млн. лв. от нашите пари са отишли в неизвестни джобове.“, коментира пред симпатизантите в Хасково вицепрезидентът Илияна Йотова. „България ще бъде нова – това ви обещаваме днес! Българите се събудихме и сме готови да си върнем държавата от лапите на мафията. България ще бъде на непримиримите, смелите, грамотните, отговорните, а не на калинките и безкнижниците“, изтъкна Йотова.

Тя благодари за подкрепата и доверието през изминалите пет години. „Смело продължаваме напред с президента Радев, защото вие сте до нас, подкрепата ви ни дава сили. Няма да ви предадем! Ние сме с Вас!“, обеща Илияна Йотова.

По-рано днес двамата посетиха Димитровград, Харманли, големи и по-малки предприятия в Хасковския регион, като разговаряха с хората по актуалните теми, които ги вълнуват и отговаряха на въпросите им.

Очаквам българите на 14 ноември ясно да покажат, че времето на шайката е свършило и че няма да допуснат повече да бъдат лъгани, крадени и унижавани. Ние сме талантлив народ и можем да постигнем много, когато отхвърлим игото на посредствеността и на корупцията. Това заяви държавният глава пред журналисти в Хасково.

По думите на държавния глава няма повод за притеснение относно провеждането на предстоящия вот. Президентът посочи, че собственикът на фирмата, внесла допълнителните 228 машини, следва да даде обяснение относно казуса. „Господин Борисов наля милиони в същата фирма и съответно по време на своето управление направи така, че от нея да зависят много неща“, заяви още президентът и добави, че този, който разпалва най-много истерия покрай тези машини, има интерес да саботира изборите. 

В отговор на въпрос относно отправената му покана за предизборен дебат от Анастас Герджиков в град Хасково, президентът Радев заяви: „Тук съм заради хасковлии, а не заради господин Герджиков“. Той заяви, че ако вотът на българските граждани доведе до гласуване на втори тур, той е готов да участва в дебат с другия кандидат. 

Как в Хасково посрещнаха Румен Радев и Илияна Йотова и какво казаха пред множеството симпатизанти там, сред които учители на президента Радев и негови съученици- чуйте в звуковия файл.