Първите секционни избирателни комисии от хасковския избирателен район предадоха бюлетините и книжата си в РИК малко след 21 ч.

Първи в зала „Дружба”, където се помещава комисията, дойдоха СИК 154 от Центъра за психично здраве в квартал „Болярово“, където са гласували 17 – 14 по списък и трима дописани. Втори са СИК 192 от следствения арест, където правото си на вот са упражнили 11 от 16 в списъка. Трети с бюлетините пристигнаха от секцията в COVID-отделението на бившата белодробна болница в квартал „Болярово“.

Пред залата са разпънати 3 военни палатки, като е обособен пропускателен пункт и екипи посрещат и насочват членовете на пристигащите секционни комисии. Очакванията са в по-късните часове, когато започнат да пристигат комисиите от целия избирателен район, да се образуват струпвания.

Изборният ден днес в Хасковско приключи с над 25 сигнала и жалби до РИК, като в една секция в Ивайловградско малко преди 17 ч. преминаха на хартиени бюлетини заради повреда в машината.

487 бяха образуваните за вота 2 в 1 секции, като в 347 гласуването бе машинно, а в по-големите 50 секции с по две устройства. 12 бяха подвижните секции.

За 8-те депутатски мандата от Хасковския избирателен район се конкурират 195 кандидати от 27 партийни листи.

Председателя на РИК-Хасково Веселина Тенчева за изборния ден, сигналите, жалбите и създадената организация за приемане на протоколите от СИК чуйте в звуковия файл