Подкрепата за двойки с репродуктивни проблеми, за повече ин витро процедури и раждането на повече деца в България си остава моя кауза, категорична е Катя Панева, депутат в 45-о и 46-о НС и водач в листата на "Демократична България" за Хасковския избирателен район. 

Преди повече от 12 години започнах с каузата ин витро, като учредихме общинския фонд в Димитровград, чийто председател бях. И в качеството ми на народен представител това си остава моя кауза и ще продължа да помагам както на общините, така и на двойки с репродуктивни проблеми, посочва Катя Панева в деня на Св. Мина, считан за покровител на семейството.

"Демократична България" ще предложи минимум 2% от Данък общ доход да остава в общините. Това ще донесе в местните хазни допълнително над 850 млн. лв.- средства, с които могат да бъдат реализирани социални и инфраструктурни проекти, коментира Катя Панева.

За нея евродепутатът Радан Кънев казва: "Катя е живото доказателство, че никой парламентарен мандат не е твърде "кратък", ако депутатът наистина иска да върши работа за избирателите си. От първия ден на 45 НС през април, тя започна да решава десетилетната водна криза в област Хасково с всички средства - законопроекти, въпроси до правителството, въпроси до Европейската Комисия (за което бях щастлив да съдействам, като евродепутат от "Демократична България"). Сега, освен нови въпроси до ЕК, Катя Панева, заедно с великолепния си екип, подготви и петиция до Европейския Парламент. Поех пред гражданите на Хасково ангажимент да придвижа тази петиция максимално бързо и да осигуря широка подкрепа в ЕП за правото им на чиста питейна вода." 

Ген. Атанас Атанасов я определя, като изключително борбен човек: "Макар и да изглежда тиха и скромна жена, винаги е поставяла проблемите на региона на национално ниво и е отстоявала решаването им. Гласувайте на 14 ноември с № 30 и преференция 101 и в нейно лице ще имате отново чудесен народен представител!"   

Според другия от лидерите на "Демократична България" Христо Иванов, Катя Панева е идеалният народен представител: "В два парламента работихме с нея и се убедих, че тя е един изключително ефективен народен представител. Ако хасковлии и хората от целия район, търсят ефективно представителство, ако търсят истинско острие, което да вниква, да се грижи за проблемите- Катя е идеалният народен представител! Честно казано, ако аз исках някой да ме представлява, така си представям народния представител, който от мое име да бъде там. Ако искате да се свърши работа с такт с умение- Катя Панева е сигурният избор с № 30 и 101!"

А Катя Панева уверява, че за нея участието в политиката не е самоцел, а отговорност към всеки един човек, която трябва да се носи всеки ден.  

"Нося отговорност като родител. Имам три дъщери. Нося отговорност в работата си – дали ще е в аптеката, в Общинския съвет, или в Парламента, влагам всичките си усилия.

Нося отговорност чрез обществените дейности, с които съм ангажирана – момчешкия баскетболен клуб „Димитровград 2020“, общински фонд „Ин Витро“, качеството на водата, която пием и въздуха, който дишаме. Нося отговорност към всеки един човек, дошъл с проблемите си при мен. Вие ще дадете оценка дали старанието ми да бъда отговорна, се покрива с вашите очаквания и ако е така- подкрепете ме с номер 30 в бюлетината и преференция 101, апелира тя. 

Катя Панева чуйте в приложения файл