"Очаква се до края на седмицата движението по бул. “Цар Освободител“ да бъде възстановено. Пренареждането  на жълтите павета, което се извършва там, е приключило". Това каза зам.-кметът по строителство на СО Ангел Джоргов, който провери обекта. Той коментира и белите ивици по част от паветата, които, по думите му са стара маркировка, като уточни, че те се почистват по най-щадящия начин, но че това са стари оригинални павета и такива дефекти са възможни. 

По проект пренареждането на жълтите павета се извършва в обхвата само на платната за активно движение на бул.“Цар Освободител“ от бул.“Васил Левски“ до ул.“15-ти ноември“. Кръстовището пред сградата на БАН, което е отворено за движение, не е част от обхвата на проекта, поясни Ангел Джоргов.

Във връзка с паветата с бели ивици, чиито снимки се разпространиха в социалните мрежи и предизвикаха вълна от възмущение, Джоргов обясни, че те вече са почистени, но така, че да не бъдат повредени.

По думите му, ако новата технология за пренареждане се окаже успешна, ще се приложи поетапно и в други зони с жълти павета. Гаранционният срок на обекта е 8 години, добави Ангел Джоргов.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм