Внасят в прокуратурата материалите от проверката на инцидента с двата джипа, които в събота вечерта се покатериха на стълбичките на Паметника на Съединението в Пловдив.

Убийство от ревност: Откриха мъртва майка на две деца

За вандалската проява нямаше официално подаден сигнал, а полицията се самосезира след разпространен клип в социалната мрежа.

Установени са шофьорите на джиповете - мъже на 23 и на 25 години. Пред разследващите те обяснили, че искали да заснемат кадри за музикално изпълнение.

Джипове се качиха по стъпалата на Паметника на Съединението в Пловдив (видео)

На клип, публикуван в социалните мрежи, се вижда как в малките часове на нощта на петък срещу събота черен джип изкачва стълбите на монумента, до който вече има друг паркиран такъв.

Видеото е заснето от таксиметров шофьор, а от община Пловдив заявяват, че не са получавали сигнали. Движейки се в пешеходната зона, автомобилите могат да повредят постамента на паметника.

Двама полицаи са откарани в болница след тежка катастрофа на АМ „Тракия“ (обновена)

На паметника ежегодно се провежда официалната церемония за отбелязване на годишнината от Съединението на България с Източна Румелия. Първоначално извършителите не са били установени, не е бил подаван и сигнал до областната дирекция на МВР в Пловдив.

Днес обаче полицията е установила шофьорите - двама мъже са на 23 и 25 години, които обяснили, че искали да заснемат кадри за музикално изпълнение. Предстои утре материалите от проверката да бъдат внесени в прокуратурата.

Всички новини от Пловдив

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм