Групата на "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" в Столичния общински съвет подкрепи провеждането на събитието "София Прайд": Всички семейства са ценни, заявиха от формацията.

Общинският съветник Христо Копаранов прочете декларацията на групата, като посочи повода - предстоящите две масови шествия през следващата седмица в столицата, а именно - "Шествие за семейството" и "София Прайд". 

Длъжни сме да превърнем София в сигурен и приемащ град, в който всеки да живее живота си достойно и гордо, стига да не вреди на другите. Това каза в началото на днешната сесия на СОС Копаранов. Той прочете декларацията на името на групата:

„Групата общински съветници на ПП-ДБ-Спаси София изразява пълната си подкрепа за всяко семейство в София, както и пълната подкрепа за всеки, който иска да може да изживее живота си в София с достойнство и без страх - такъв какъвто е и с този, с когото е избрал да прекара живота си. Дълбоко вярваме, че семейството не е просто математическа формула. Семейството е нещо много повече от майка баща и техните деца, самотните родители и техните деца са семейства, двама партньори също са семейство, семейство са хората, които обичаш и хората, с които искаш да градиш живота си. Хората, с които си неразривно и завинаги свързан.“

Междувременно стана ясно, че Иван Виделов от БСП е поставил голям плюшен розов еднорог на мястото до Копаранов. 

Чуйте още в звуковия файл