Анна Александрова от ГЕРБ-СДС е новият председател на Комисията по правни въпроси в Народното събрание. Досегашният председател на комисията Стою Стоев от ПП-ДБ отстъпва поста, но остава заместник-председател.

Това е първата ротационна смяна, договорена между партньорите при съставянето на кабинета „Денков-Габриел“. От управляващото мнозинство уточниха, че председателят на правна комисия ще се сменя при всяка нова сесия на Народното събрание, а председателят на парламента заедно с ротацията на премиера. 

Атанас Атанасов от ПП-ДБ уточни, че председателят на Народното събрание няма да се сменя на този етап.

Постът на председател на правната комисия ще се предава между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ при всяка нова сесия на парламента. 

Депутатите гласуваха и избора на председател на комисията по култура и медии, след като поста беше овакантен от подалия оставка Вежди Рашидов. За нов председател от ГЕРБ-СДС бе избран Тома Биков. 

През тази седмица депутатите ще гласуват на първо четене редица промени в Закона за движението по пътищата. На второ четене ще бъдат разгледани изменения в Закона за храните, Закона за електронното управление и Закона за достъп до обществена информация. Ще бъдат представени и годишните доклади за отчет на дейността на службите за сигурност.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм