Отново затварят за ремонт столичните улици „Шишман“  и "6-ти септември". След като през миналата година под пътните платна бяха подменени водопроводите, канализацията и топлопроводите, сега предстои полагането на нова настилка. Строителните дейности трябва да приключат до 25 септември.

Фандъкова: Пътят за манастира „Св. Петка“ ще бъде оправен до края на септември

По време на ремонта ще се махне временната асфалтова настилка, ще бъдат поставени нови павета на пътното платно и тротоарите, като с приоритет ще се работи по тротоарите около училищата в района, уверяват от СО.

Във връзка с ремонта до 25 септември включително се забраняват влизането, престоят и паркирането на превозни средства по  ул. „Цар Иван Шишман” между „Паренсов” и „Гурко”, както и по ул. „6-ти септември“ между „Славянска“ и „Иван Вазов“.

Също до 25 септември се забраняват влизането, престоят и паркирането на автомобили по ул. „Юрий Венелин” между и бул. „Васил Левски“ и „Шишман“ с изключение на притежаващите стикер за локално платено паркиране в Подзона 4. Във времето на извършване на ремонта те ще могат да паркират и в подзона 5.

По време на строителните дейности ще бъдат обновени уличното осветление и отводнителната система. От общината обещават и допълнително озеленяване.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм