Ремонтираният и модернизиран по проект за 2 412 454 лв. общински театър в Димитровград снощи отново отвори врати за публиката. Мащабните дейности в театъра продължиха повече от 2 години, като от общината акцентират, че е напълно обновено и техническото оборудване, а подобен цялостен ремонт на димитровградския театър не е правен в 70-годишната му история. 

Театърът в Димитровград отваря наесен след мащабния ремонт


На специална церемония във фоайето, оформено като арт пространство с творби от фонда на димитровградската галерия, лентата прерязаха кметът Иво Димов, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, областният управител на Хасково Гинка Райчева и директорът Димитър Атанасов. 


Много аплодисменти от публиката пожела областният управител Гинка Райчева, която призна, че за нея това е своеобразен дебют, тъй като за първи път участва в подобна церемония. 


Кметът Иво Димов увери, че е доволен от направеното, тъй като сам е контролирал всеки детайл. Той благодари на екипа по проекта и изпълнителите, като пожела реновираната сграда да се изпълни със съдържание и много творчески събития. Припомни, че общинският съвет гласува 4 щата за актьори, като предстои кастинг. 


Директорът на ОДТ „Апостол Карамитев“ Димитър Атанасов съобщи, че още в началото на ноември на сцената му предстои премиера, а в програмата са предвидени и съботни представления за деца. 


На 16 септември от 11 ч. с „Не си търси белята" на димитровградска сцена ще гостува Държавен куклен театър-Пловдив, а на 30 септември, също от 11 ч., той ще представи „Незнайко в Слънчевия град“. На 28 септември, от 19ч., ще гостува Драматичен театър „Гео Милев“-Стара Загора със „Суматоха“ от Йордан Радичков.


Театралният сезон 2023/2024 г. снощи в димитровградския театър бе открит с постановката „О, ти, която и да си...“ на Народен театър „Иван Вазов“ с режисьор Бойка Велкова и участието на: Ненчо Костов, Радина Боршош, Биляна Петринска, Параскева Джукелова и Ева Тепавичарова. 


На добър час на обновения Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград пожела с поздравителен адрес и министърът на културата Кръстю Кръстев.