От утре влизат в сила новите цени за пътуване с градския транспорт на учениците, студентите и докторантите в София. Техните месечни карти вече ще струват 15 лв. Влиза в сила и безплатното пътуване за децата до 10 години. Това обясниха от Столичния общински съвет след заседанието на комисията по транспорт и пътна безопасност. За пенсионерите обаче допълнителни намаления няма да има.

Пет държави с цена на бензина над €2 за литър

В решението на МС има редица неясноти, затова от СОС са поискали легално тълкуване на  част от текста, но въпреки затрудненията, от утре влизат в сила намаленията за учениците, студентите и докторантите, както и безплатното пътуване за децата до 10 години, обясни Карлос Контрера от Патриоти за София, председател на Комисия по транспорт и пътна безопасност.

Така месечните карти за ученици, студенти и докторанти от утре ще струват 15 лв., заяви Зафир Зарков от ГЕРБ

Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София

Процедурата, по която ще се връщат пари на учениците, закупили вече  карти на по-високите цени, тепърва ще се уточнява и следва да се приеме като промени в Наредбата, уточни Контрера.

Временно спира продажбата на годишна карта за градски транспорт за ученици и студенти, докато не се изясни и приеме новата й цена. От общината обещават, че ощетени няма да има, но и напомнят, че мярката действа до края на годината.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм