През тази седмица в Народното събрание ще бъде разгледан на второ четене държавният бюджет за 2023 година. Днес депутатите ще гласуват окончателно бюджетите на Държавното обществено осигуряване и Националната здравноосигурителна каса, а в четвъртък - централния бюджет. 

Програмата на Народното събрание ще започне с избор на двама подуправители на БНБ. За ръководител на управление “Банково” кандидат е депутатът от ДПС Петър Чобанов, а за ръководител на управление “Емисионно” - депутатът от “Продължаваме промяната - Демократична България” Андрей Гюров. 

Народните представители ще гласуват и за председател на Сметната палата, като ще трябва да изберат или кандидата на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев, или предложението на “Възраждане” Нина Стоименова. 

В програмата на Народното събрание за днес са включени и промените в Закона за чужденците в Република България, които ще бъдат разгледани на второ четене.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм