Хората не трябва да се плашат. Няма опасност за България и причината е, че ние сме членове на НАТО, а Русия няма да посмее да нападне държава член на НАТО, защото знае какъв ще бъде отговорът. Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос, свързан с думите на депутата от руската Дума Пьотр Толстой за българското Черноморие, предаде БТА. 

„Пьотр Толстой не за първи път отправя провокации към България. Вероятно бихме ги подминали, ако той не беше депутат. Той е в рамките на институционалното представителство и правейки тези изказвания минава граници, които не са приемливи. Ще говоря с Министерството на външните работи. Смятам, че трябва да се даде ясен знак, че това са неприемливи изказвания. На посланик Митрофанова трябва да ѝ бъде предадено това съобщение. Аз не смятам, че тя трябва да бъде обявена като persona non grata, заради едно такова изказване. Все пак то не е нейно“, коментира Николай Денков. 

„Не трябва да се подаваме на провокации“, призова още министър-председателят. Според Денков голяма част от подобни изказвания се правят за вътрешна употреба пред руската публика. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм