Според социалистите с работата на комисията може да се забърза процеса по изграждане на детската болница, което се проточва от 2014 година. Депутатът от БСП Иван Ченчев обясни, че това е необходимо, за да се забърза процесът: „За да не изпаднем отново в едно безвремие по отношение на толкова важен въпрос Националната многопрофилна детска болница и, за да засилим този процес, трябва да създадем тази комисия“.

Андрей Чорбанов от ИТН коментира, че временната комисия може да покаже какво се случва с изграждането на болницата. „Темата за детската болница започва да се изтърква от прекомерната й употреба и обещания от всяка една власт и всяко едно правителство, да реализира“, каза Чорбанов. И добави: „Аз започвам да се чудя какво толкова е проблемно, за да се случи бързо. Всички знаем колко бързо се изграждат частни болници. Защо една държавна болница не може да се изгради в кратки срокове“.

 От ГЕРБ-СДС коментираха, че една временна комисия само ще даде възможност изпълнителната власт да не прави нищо по казуса още 3 месеца. Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС коментира, че чрез временните комисии парламентът върши работата на изпълнителната власт, което не трябва да се случва.

Предложението на БСП не получи достатъчна подкрепа и беше отхвърлено. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм