На 23 май гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха американските финансисти и предприемачи Лари Бийл, Майкъл Марвин и Меги Крайцер, както и председателят на Българския бизнес-форум Димитър Василев.

В първата част на предаването гостите от САЩ споделиха впечатления от България и разказаха подробно за мисията на настоящата визита.

Майкъл Марвин, който е основал и развил над 100 технологични компании и е бил съветник на инвестиционен фонд с капитал от 1,4 милиарда долара, наскоро бе избран за председател на борда на Американския Университет в България. Той представи новата стратегия на Университета за следващите 5 години, която включва повишаване броя на студентите, както и създаването на нов Център за информация, демокрация и гражданство.

Лари Бийл – финансист и филантроп от Калифорния, който има редовна рубрика в „Нови хоризонти с Лили”, разказа в студиото на „Дарик Радио” за международния форум по иновации в град Клуж, Румъния, откъдето се завърна преди броени дни. Там той произнесе слово на тема „Нови модели за финансиране и измерване на резултати в социалния сектор” (DIB, ESG). Господин Бийл там участва и в дискусия на тема „Инвестиции и иновации”, беше и член на жури в състезанието „Startup World Cup”. Визитата му продължава със срещи на високо ниво и участие в международна конференция във Варна.

„Нови хоризонти с Лили” по Дарик Радио

Меги Крайцер – финансист и съпруга на Лари Бийл, сподели позитивни впечатления от България: „Животът в страната ви се завръща към нормалността, след пандемията. Радвам се, че отново съм тук!”.

на предаването по телефона се включи Димитър Василев – организатор на международна конференция, посветена на високите технологии и иновации “Innowave”. Тя се проведе в град Клуж, Румъния със силната подкрепа на Общината. Събеседникът разказа накратко историята за партньорството между двата града Варна и Клуж, споделяйки и за други важни партньорства между европейски градове, на които той е инициатор.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри триото „The Bend Perry” от албума им „Pioneer”.

Следващият брой на „Нови хоризонти с Лили” е в понеделник (30 май) от 19:00 часа на вълните на Дарик Радио.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм