От БСП са получили покана от „Продължаваме промяната-Демократична България“ за разговори за конституционно мнозинство от 180 гласа.  Пред журналисти Корнелия Нинова уточни, че ПП-ДБ имат необходимите 160 гласа за конституционна реформа, но за бърза промяна са необходими 180 депутати.

От БСП са взели решение да не участват в предварителни разговори. Нинова уточни, че когато в комисията по конституционни и правни въпроси се внесе конкретен официален проект от формацията ще се произнесат по всеки текст и ще направят съответни предложения.

Гуцанов: При първа възможност БСП ще внесе вот на недоверие към правителството

А от „Продължаваме промяната–Демократична България“ изтъкнаха, че за конституционни промени е нужно максимално мнозинство. Кирил Петков уточни, че ще поканят всички парламентарно представени формации на разговори, включително отново и БСП. Петков съобщи, че за проектът за конституционна реформа на ПП-ДБ ще е готов до 10 дни.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков коментира и наложеното вчера вето върху параграфи от Закона за съдебната власт, с които Националната следствена служба се отделя от прокуратурата. Според Петков има корекции, които могат да се направят. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм