Вчера, 14 юни, парламентът създаде временна комисия за поисканите от главния прокурор имунитети на депутати от мнозинството. Сред тях са Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов. Защо от БПС отказаха да излъчат членове на комисията?

За много по-малък скандал, ако си спомняте „Уотъргейт" в САЩ падна президентът, докато при нас изтича такъв запис и те говорят за тази пералня, 6 месеца ще тупаме топката с тази комисия, за да може да изперем образа на г-н Борисов”, заяви пред NOVA депутатът от ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов, визирайки изтеклите записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

НС създаде комисия за депутатските имунитети

На лидерите на двете партии, които в момента управляват - Бойко Борисов и Кирил Петков, им се искат имунитетите, те не ги дават и се прави някаква комисия, разбира се, че ще имаме против”, посочи още народният представител.

Той не изключи нови избори и обяви, че "при първа първа възможност от БСП ще внесем вот на недоверие към правителството".

Депутатите започват дебат за премахването на фигурата главен прокурор

На въпрос трябва ли да бъде премахната фигурата на главния прокурор Гуцанов посочи: "От БСП много ясно казахме, че няма да участваме в подобни разговори за промяна на Конституцията. Това Народно събрание няма капацитета да избере председател на една комисия, която въобще не трябва да я има, а ние говорим за промяна на основния закон".

„Напълно съм съгласен с тезата, че са закъснели действията на главния прокурор. Гешев е един елемент от всички тези неща, които се случват. Фактът, че изтекоха подобни записи, това е предварително нагласено да има такава комисия. Защо те не си подадат имунитетите?", попита депутатът от БСП.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм