Корнелия Нинова от БСП обяви пред журналисти, че имат информация, че от ГЕРБ ще се откажат и от други промени в Конституцията, освен от смяната на националния празник.

Нинова отправи въпрос дали от партията на Борисов ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни и политически длъжности, както и това, че съдебната реформа няма да остане във, в който се е подписал Бойко Борисов.

По-рано стана ясно, че от ГЕРБ-СДС няма да подкрепят смяна на датата на националния празник от 3 март на 24 май. Това заяви пред журналисти Бойко Борисов.

"Няма да го има в Конституцията, няма да го подкрепим. И не затова, че не сме за 24 май, а не трябва да се бият празниците в България, защото и 3 март, и 24 май, Съединението са изключително светли празници, за да стават място за спор, раздор или политика", обясни Борисов.

От БСП отправиха и призив към президента. Корнелия Нинова заяви, че е дошло времето Румен Радев да представи свой проект за промени в Конституцията. Тя уточни, че няма да подкрепят предложенията на управляващото мнозинство. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм