Аутсорсинг лидерът „Съдърланд Глобъл Сървисис“ отчете 5 успешни години в Бургас. Към днешна дата компанията разполага с повече от 350 служители в града, което доказва, че перспективите за успешен бизнес тук, са изключително големи, отчете изпълнителният директор на гиганта за България Димитър Гълъбов.

„Съдърланд“ стъпи в Бургас след дълги преговори между ръководството на компанията и общината през 2014 година, а днес кандидатът за четвърти кметски мандат Димитър Николов предаде символично ключа от новия офис на компанията в обновената Тютюнева магазия в Зоната за обществен достъп на пристанището.  

Ето какво каза изпълнителният директор на Съдърланд България Димитър Гълъбов: „Днес стъпваме в чисто нов офис. Започнахме всичко преди 5 години със съвсем малък екип, а днес в Бургас вече имаме 4 нови компании и над 350 служители. Успешно развиваме нашите дейности в Бургас. Искам да изразя огромната си благодарност към всички, които са ни подкрепяли през тези години - като Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов и всичките местни образователни институции, с които реализирахме много успешни проекти.“

В момента тече нова процедура за набиране на нови кадри и в най-скоро време повече от 400 млади хора ще работят в тази компания. Продуктът, който създава компанията, е съизмерим с голям завод, а нивото на заплатите е изключително високо” обяви и  Димитър Николов при откриването на новия офис.

„Преди 6 години при първата ни среща в София с ръководството представих Бургас като един динамичен град, в който компанията може само да просперира. Тогава сключихме и облог - обещах, че ако „Съдърланд“ назначат над 300 служители в Бургас, на видно място да сложа табелка с името на генералния директор. Сега ми се струва ще трябва да изпълня това обещание. Това е страхотна новина за Бургас, защото компанията е изключително динамична и бързо развиваща се, с отлични социални пакети, много млади хора работят в нея и това стимулира инвестиционния процес в града.“

„Съдърланд“ е нарицателно не само за успешен бизнес. Компанията успя да привлече много успешни бургазлии, които избраха да се завърнат в родния град и да се развиват тук, отчете още Димитър Николов,  В Бургас международната компания предоставя техническа поддръжка и обслужване на клиенти чрез кол-центрове, а сред  клиентите има са четири от най- големите компании у нас, отчетоха оттам.