Високотехнологичната болница "Сърце и Мозък" в Бургас сключи договор с НЗОК и всички здравноосигурени пациенти вече могат да се възползват от специализирани здравни услуги, които се предлагат по клинични пътеки. Това съобщиха от ръководството на здравното заведение. 

Новата швейцарска болница разполага с клиники и отделения по кардиохирургия, неврохирургия, гръдна хирургия, съдова хирургия, обща хирургия, урология, гастроентерология, анестезиология и интензивно лечение, нервни болести, кардиология, ортопедия и травматология, физикална и рехабилитационна медицина, клинична и микробиологична  лаборатории. Образната диагностика  е оборудвана с ядреномагнитен резонанс, 2 рентгена, 2 компютърни томографа.

Очаква се стартирането и на последно поколение роботизирана хирургична система da Vinci, която ще обслужва всички хирургични специалности. 

"С цел да отговорим на необходимостта от специализиран транспорт, болницата  разполага със собствени реанимобили и подготвени екипи и извършва транспорт на пациенти в страна и чужбина. Предлага се възможност за второ мнение от  водещи български или чуждестранни специалисти в съответните области", съобщават още от болницата.

За записвания за прегледи, консултации, лабораторни и образни изследвания, второ мнение, специализиран транспорт и други, моля позвънете на 056 703003. Адресът е ул. „Здраве“ 1, зад университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас. Допълнителна информация можете да намерите тук.