Пълна листа от 16 кандидати за парламентарните избори на 14 ноември регистрира днес в РИК-Хасково Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Първи е Николай Колев от местната структура, следван от Божидар Иванов и Таня Чалъкова. Първоначално за водач в Хасково бе обявена Татяна Дончева, но ръководството на коалицията реши да заложи на личности от региона, познати на избирателите, а Дончева реши да се оттегли от листата, посочи веднага след подаване на документите в РИК Николай Колев и отказа да коментира тези решения. 

Повечето от имената в кандидатската листа са участници и в предишните парламентарни избори през тази година. Новите са Божидар Иванов, Валентин Маринов и Мария Цанева.

Познавам хората в листата и им вярвам, а мисля, че и те на мен, посочи Николай Колев. И бе категоричен, че целта им остава "промяна чрез законност, която да доведе до благоденствие". 

На изборите през юли Николай Колев бе втори в листата за Хасковския избирателен район. Той е съдружник в търговско дружество в сферата на издателството и печата от 20 г. И тогава Таня Чалъкова бе трета. Тя е адвокат на свободна практика от Адвокатска колегия – Хасково с 15 г.  стаж, медиатор, владее свободно английски език.

С резултатите си от изборите през април и юли коалицията в Хасковския избирателен район успя да изпрати по един депутат в парламента. През април това бе настоящият областен управител Минко Ангелов, а през юли- адвокат Меглена Гунчева от гражданската квота, която за тези избори е решила да се оттегли. 

Листата на Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 29 МИР-Хасково 

1. Николай Иванов Колев  

 2. Божидар Стамов Иванов

3. Таня Владкова Чалъкова 

 4. Валентин Йорданов Маринов

5. Мария Лукова Цанева 

6. Валентина Тодорова  Катранджиева               

7. Тодор Илчев Тодоров 

8. Юри Александров Минков  

9. Мирослав Росенов Минев   

10. Диана Динкова Инджова

11. Венета Димчева Канева  

12. Румен Иванов Петков  

13. Дора Тенчева Иванова  

14. Ридван Идриз Ахмед

15. Деян Дончев Тонев

16. Николай Митков Димов