Хероин за над 1 000 000 лева откриха митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, информират от Агенция „Митници“. Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на агенцията, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.


На 26.05.2024 г. на пункта пристига лек автомобил „Фолксваген“ с българска регистрация. В колата, управлявана от 24-годишна жена, пътувал и мъж на 41 години, български граждани. При щателна митническа проверка от екип на отдел „Борба с наркотрафика“, след демонтаж на задните гуми, във фабричните кухини на праговете, намират общо 24 пакета, съдържащи бежово прахообразно вещество. При полевия наркотест то реагирало на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 6,120 кг, на стойност 1 028 160 лева, оценен за нуждите на съдопроизводството. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. Предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай, сочат от прокуратурата. 


На мъжа, пътувал в колата, е повдигнато обвинение. С постановление на наблюдаващия прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването по случая продължава, допълват от прокуратурата.