Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, гр. София. Премиерът Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане.

Министър-председателят ще поиска също писмени обяснения от министъра на здравеопазването за фактите и обстоятелствата по случая. 

Припомняме, че реакцията на кабинета "Главчев", след като от Фондация “Даная” обявиха, че ще съдят държавата за решението на Министерския съвет да одобри изграждането на частна детска болница “Мама и аз” преди завършването на държавната Национална детска болница.

Президентът Румен Радев също изпрати писмо до медиите, с което призова служебния кабинет да преосмисли решението за частна детска болница в София.С призив да отмяна на решението излязоха и ДПС и ПП-ДБ.

След решението на Димитър Главчев с позиция излезе и инвеститорът Търговска Лига.  В нея се посочва, че дружеството се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата.