Израелският президент Ицхак Херцог ще се срещне днес в Йерусалим с милиардера Илон Мъск, съобщи канцеларията на израелския държавен глава, цитирана от ДПА и БТА.

Късно снощи президентската канцелария съобщи, че членове на семействата на заложници, взети от "Хамас", също ще присъстват на срещата.

Канцеларията на израелския президент добави: "Те ще разговарят за ужасите на терористичната атака на "Хамас" на 7 октомври и за неизмеримата болка и неопределената ситуация, в която се намират пленниците". По време на срещата Херцог иска също да подчертае нуждата да "се предприемат действия срещу разрастващия се антисемитизъм в интернет".

Засега не е ясно дали по време на посещението си в Израел Мъск ще се срещне и с израелския премиер Бенямин Нетаняху, уточнват ДПА и БТА.

Социалната платформа на Мъск "X", доскоро позната като "Twitter", е критикувана заради толерирането на спорно съдържание, свързано с атаката на "Хамас" срещу Израел и войната в Газа.

Мъск си навлече критики в антисемитизъм, след като отправи нападки срещу финансиста Джордж Сорос, който е сред оцелелите от Холокоста, както и срещу базираната в Ню Йорк еврейска организация Антидефамационна лига.

Мъск твърди, че "защитава свободата на словото, но се обявява срещу всякакви форми на антисемитизъм".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм