Последната тренировка по бойни изкуства на Марк Зукърбърг го изпрати на операционната маса, съобщава ABC News.

Главният изпълнителен директор на Meta и любител на смесените бойни изкуства съобщи в социалните мрежи, че е скъсал една от предните си кръстни връзки, докато е тренирал за двубой в началото на следващата година.

На снимката, която той публикува в Instagram, се вижда как технологичният милиардер лежи в болнично легло с повдигнато ляво коляно, превързано и снабдено с шина.

"Разкъсах мускул по време на спаринг и току-що излязох от операция за подмяната му", написа Зукърбърг в Instagram. "Благодарен съм на лекарите и екипа, които се грижат за мен. Тренирах за състезателен ММА двубой в началото на следващата година, но сега това се отлага малко. Все още очаквам с нетърпение да го направя, след като се възстановя. Благодаря на всички за любовта и подкрепата."

Зукърбърг, който през май завърши първия си турнир по джиу джицу, и преди е публикувал актуализации за обучението си по бойни изкуства. Преди няколко седмици той сподели в Инстаграм снимка на лицето си в близък план, на която се виждат синини на носа и под очите, които той обяснява със спаринг, който "малко излязъл извън контрол".

Основателят на Фейсбук и Елон Мъск привлякоха вниманието на вестниците това лято, след като двамата технологични магнати привидно се съгласиха на личен сблъсък в края на юни.

Мъск и Зукърбърг подхраниха интереса към потенциалния мач чрез онлайн закачки един към друг, като в един момент Мъск разказа как тренира, вдигайки тежести. Но през август главният изпълнителен директор на Tesla написа в социалните мрежи, че може да се наложи да бъде опериран, преди да се състои двубоят.

Малко след това Зукърбърг публикува в приложението за социални медии Threads, че е готов да продължи напред, като написа: "Ако Елон някога се замисли сериозно за истинска среща и официално събитие, той знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължа напред. Ще се съсредоточа върху това да се състезавам с хора, които приемат спорта сериозно".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм