„Ще ми се да има някаква дълбока мисъл… Но оставям с впечатление, че сме изгубени в превода. Българските политици не можаха да обяснят какво правят и защо го правят“, коментира политологът Любомир Стефанов в „Кой говори?“ по Дарик радио.

Депутатите се събраха, за да гласуват отново за председател на НС (обновява се)

Той добави, че наблюдаваме „долнопробен водевил“ и обясни, че „тези позиции очевидно са на ниво селска предизборна кампания“. По думите му не виждаме дори елементарно уважение и отношение, за да се „проходи“. 

Митрофанова нарече „водевил” скандала с нейната покана за НС

„Ако да работи Народно събрание е по-важно от председателя, който уж е пръв сред равни, защо това не се случва?“, попита Любомир Стефанов. 

Василев: Каним всички лидери на публични консултации

Той обясни, че предложението за ротация, направено от „Демократична България„ е „интересно хрумване, което на този етап няма как да се осъществи в България“. По думите му българските депутати нямат никакво усещане, че институциите трябва да вършат работа. 

„Това неизживяно детство сега ни се връща като бумеранг“, обясни той относно ранните години на разделението и „избухването“ на демокрацията в България, когато сме имали големи цели.

Атанасов към ГЕРБ: Оттеглете кандидатурата си за председател на НС

„Енергията просто беше похабена, затрита и неканализирана“ от партиите на промяната, които се втурнаха да тичат на всички посоки, обясни Любомир Стефанов. 

Относно повдигането на темата за смяната на системата, той заяви, че ако се стигне до такъв вариант, пак няма да има резултат. „Отново ще има депутати, които трябва да гласуват промени в Конституцията, затова казвам, че това няма как да се случи, тъй като Обикновеното Народно събрание не може да свърши работа. Умножето го по две и си представете какво ще стане във Велико Народно събрание“, коментира той. 

Политоголоът обобощи, че Народното събрание не може да се организира дори, за да се разпусне.

Гледайте целия разговор тук:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм