Няма да има извънредно заседание на Народното събрание. Причината – липса на кворум.

В пленарната зала влязоха само депутатите на "Има такъв народ", независимият депутат Радостин Василев, и председателят на парламента Росен Желязков.

Заседанието бе свикано по искане на ГЕРБ-СДС и ДПС, но в 12 часа дори техните депутатите не бяха в зала.

Още във вчерашния ден от ПП-ДБ, БСП и "Възраждане" бяха категорични, че няма да присъстват на извънредното заседание, тъй като е насрочено за последния ден от предизборната кампания.

В дневния ред на депутатите бяха включени две точки – ново разглеждане на Закона за енергетиката заради ветото на президента Радев и промени в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. 

От ГЕРБ-СДС и ДПС настояха ветото на президента върху Закона за енергетиката да бъде преодоляно възможно най-скоро, за да може от Лукойл да започнат да плащат данъците си още от следващата седмица. 

Според ПП-ДБ заседание по време на предизборна кампания, и то по толкова важни теми ще даде трибуна за спекулации и популизъм, затова депутатите на парламентарната група няма да присъстват. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм