Кризисната трапезария за бездомни и скитащи лица в Русе отвори врати за 11-та поредна година, съобщи в ефира на Дарик директорът на Български червен кръст - Русе Антоанета Ябанозова. Предварително е направен обход, за да бъдат уведомени евентуалните потребители на услугата.

Капацитетът на трапезарията, която се намира на ул. “Гурко” 1 е 40 души, но обикновено идват повече хора. На място те получават топла храна и подкрепа. Инициативата се реализира и с помощта на дарители, благодарение на които могат да се подпомагат повече хора от уязвимите групи. Това са хора, които не са обхванати от други социални услуги.

Тази година дарител ще осигурява топлата храна през целия период на работа на кризисната трапезария на БЧК-Русе. Това е административният директор на лечебни заведения „Медика“ и председател на Общинския съвет на БЧК-Русе Алисе Муртезова.

С Антоанета Ябанозова разговаряме също за временните кризисни пунктове за приютяване на бедстващи пътници при екстремни зимни условия в Русенско. БЧК продължава да подпомага и украинските бежанци.

Чуйте цялото интервю с Антоанета Ябанозова в прикачения звуков файл: