Петър Томов разкри повече за работата на един телевизионен продуцент. В телевизията продуцентът е редактор на предаването и носи отговорност за всичко свързано с него.

Той сподели, че един ден на продуцент е пълен с динамика и огромно напрежение, защото сценарият може да се промени за минути. Томов обясни как е преминавал един негов ден в телевизията (обяснението е за деня преди ефира).

Пиарката на Народния театър нарече медиите на Иво Прокопиев “бухалки”

“Сутринта идваш, на компютъра си разпечатваш онова, което си приготвил като събития и като гости, преглеждаш всичко, което се е случило по света и в България през времето, когато си спал, дай боже спокойно, защото се е случвало и да не спиш. И след това го подреждаш, правиш го на едни листове и започваш една планьорка, в която заедно с репортертите и другите продуценти и с шефа на сутрешния блок решаваш кое е важно и кое не. Ще поканиш ли лицето х или ще поканиш лицето у”, коментира Томов.

“Сутринта на ефира няма как да подготвиш нищо, освен ако не е супер извънредно”.

България е опасно място за журналистика според „Репортери без граници“

Той добави, че решенията за предаването не се взимат самостоятелно. След планьорката, основната задача на един продуцент е да разговаря с гостите, които ще гостуват, защото трябва да се разбере какво ще кажат по време на предаването.

Томов сподели, че за него най-трудното винаги е било да разговаря с PR-ите. 

По време на самото предаване, продуцентът стои в режисьорската апаратна и участва активно, като следи за неща, които се случват в момента. В някои случаи “подсказва” и въпроси, които водещият може би е пропуснал.

В края на разговора Томов коментира и негодуванието на зрителите, че медиите поднасят предимно негативни новини. Той сподели, че неведнъж е питал шефовете си защо дадена емисия новини се е превърнала в криминална хроника като техният отговор винаги е бил един и същ: “това е животът”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм