Пиарката на Народния театър и бивш пиар на ДПС Велислава Кръстева е изнесла доклад на тема “Отговорност на медиите”, съобщи “Площад Славейков”. Това се е случило на национална среща на жените активистки на ДПС “Перспективи за бъдещето: Отговорност”. 

“Ние сме единствената партия, която се осмели да каже “Царят е гол”, говорейки за медиите бухалки на Иво Прокопиев, изпълняващи поръчки, далеч от професионалните стандарти на високата журналистика”, е казала Кръстева като пиар експерт на ДПС. 

Велислава Кръстева към Морфов: Кой си ти? Къде са ти очите – скрити зад тъмни очила?

Събитието се е провело във Велико Търново. 

Снимка от събитието. Фейсбук Илхан Кючук

“Опитът и историята говорят сами по себе си за това как ние в ДПС разбираме отговорността и резултатите са налице - България е член на ЕС и НАТО. Наред с това обаче не може да не подчертаем и резултатите от безотговорното управление на моделите Борисов и Петков, където се коренят неуспехите на България. Крайно време е българските граждани да спрат да се чувстват отхвърлени и да премахнем тегнещата стигма над демокрацията и нашето общество”, пише след събитието евродепутатът от ДПС Илхан Кючук.

Сред лекторите са били и журналистката Валерия Велева, както и политологът Димитър Ганев.

Припомняме, че в Народния театър има напрежение заради несъгласието на главния режисьор Александър Морфов бившият пиар на ДПС Велислава Кръстева да бъде пресаташе на Народния театър. В края на октомври беше надраскана вратата и изкъртена табелката с името нa Кръстевa. Актьорът Валери Йорданов започна събирането на подписи в подкрепа на Морфов. 

Актьори от Народния театър „Иван Вазов” подеха подписка в подкрепа на режисьора Александър Морфов

Йорданов също така си обръсна главата в знак на протест срещу директора на театъра Васил Василев и Велислава Кръстева, "защото те ни изкорубиха душичките". Това се случи по време на видео, заснето от дома му и излъчено в канала му в YouTube. Йорданов поиска и оставката на Василев.

Валери Йорданов си обръсна главата и настоя за оставката на шефа на Народния театър

Велислава Кръстева. Снимка: БГНЕС, архив

Вследствие на скандала между главния режисьор Александър Морфов и шефа на пиар отдела Велислава Кръстева служебният министър на културата Велислав Минеков разпореди пълна проверка на Народния театър, докато директорът Васил Василев на свой ред издаде заповед за вътрешно разследване срещу Морфов. Директорът, назначил и двете страни в конфликта, бе изслушан в парламентарната комисия по култура и медии, но не каза нищо конкретно, освен че върху него и театъра имало натиск от министър Минеков.

Директорът на Народния театър: Напрежението идва от Минеков

В края на декември директорът на Народния театър подаде жалба срещу министъра на културата проф. Велислав Минеков, тъй като по думите му, напрежението идвало именно от Минеков. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм