БСП не се притеснява от натриване на носа. Нямаме повод да се притесняваме от това, което сме направили в министерствата, в които сме били. Това каза в предаването „Здравей България“ на „Нова телевизия“ Христо Проданов, министър на туризма в правителството на Кирил Петков. 

Президентът представя служебното правителство и неговите приоритети

Служебният кабинет работи без парламент. Неговата задача е да проведе честни избори. Най-важното е служебните министри да са добри професионалисти, коментира Проданов.

По думите му предстои да се види дали ще има опити за реваншизъм от страна на служебното правителство. Ние не се притесняваме от нищо, добави той. 

Много добър 4.5 е най-високата оценка, която получи 47-ото Народно събрание

В политическата надпревара всеки води своята битка. Целта е да убедим, колкото може повече граждани, че БСП е полезна за управлението на България. Това, че президентът може да заема една или друга позиция, не смятам, че е правилно. Работата му е друга. На предишните избори той подкрепи „Продължаваме Промяната“, а после се отрече от партията, каза Проданов.

Драгомир Заков: Необходима е политическа стабилност, за да е стабилна и системата за национална сигурност

Ние сме за нормализиране на диалога с Русия, ние сме за възстановяване на отношенията с „Газпром“, ние сме за диверсификацията на източниците. Но няма значение откъде се доставя газът, важното е той да е на ниска цена, добави още той. 

Според него преговорите за съставяне на бъдещо правителство трябва да са на базата на политики. 

За нас е изключително важно да бъде изчистен корумпираният модел, защото той краде и от леви, и от десни, заяви още Христо Проданов. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм