"Само преди 24 часа те анонсираха точно същия кабинет и тогава ПП-ДБ казаха, че това е неприемливо за тях. Имаме два варианта. Ако те утре гласуват този неприемлив за тях кабинет, това значи поредно предателство към техните избиратели. Може и да са се договорили да го гласуват, но и в двата варианта, това е лош вариант за българските граждани", заяви Христо Проданов от БСП.

По думите му "ябълката на раздора" са били министерството на отбраната и това на енергетиката.

"Защото в енергетиката има около 30 млрд. по "Уестингхаус" и по строителството на нова ядрена централа, което според мен няма да се случи, пари по плана за възстановяване на "мариците". А пък в отбраната са планове за превъоръжаване на армията. Т.е. тези министерства, в които има доста по-голям ресурс".

"Единственото правилно нещо е тая гадост да приключи и да се отиде на избори", заяви пред медиите Тошко Йорданов от ИТН.

По думите му в кабинета няма силни места. "Има отвратително пренебрежение и отвращение, което те излъчват към нас като граждани", заяви още той.

"ГЕРБ на практика извършиха политическо събитие. Те убиха ПП-ДБ. Тази формация просто престава да съществува", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след връщането на изпълнения мандат в президентството.

"Първо имаше убийство в неделя вечерта с коленопреклонното поведение на ПП-ДБ пред ГЕРБ. Това, което се случи в следващите 48 часа беше тоталното зануляване на този политически проект".