В Деня на розовата фланелка децата на Хасково казаха „Не на тормоза в училище!“. В поредицата от инициативи на Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни се включиха стотици ученици. 


Децата участваха в дискусия на тема „Училищен тормоз. Разпознаваме ли го и как да му противодействаме“ и коментираха документалния филм „Агресия“, предоставен на местната комисия безвъзмездно от Асоциация „Докосни дъгата“.


Точно в 12ч. на обяд малки и големи ученици от ПГТ „Александър Паскалев“, ОУ “Христо Смирненски“, СУ „Васил Левски“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, СУ „Паисий Хилендарски“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и много други се хванаха за ръце и описаха кръг на доброто в центъра на града. 


Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев, председател на МКБППМН, благодари на младите хора за това, че са съпричастни с каузата на Деня на розата фланелка.

„Искам да ви пожелая да бъдете по-смирени. И както сте съпричастни с радостта на приятелите си, така бъдете съпричастни и с тяхната болката. Бъдете здрави и щастливи и нека за поредна година всички заедно да кажем Не на тормоза!“, призова той.


Розова рамка за снимки със силни думи-послания запечата спомена от днешния Ден срещу тормоза в Хасково.