Президентът и служебният премиер се срещнаха, но не намериха решение за постовете на външния и земеделския министър в служебното правителство.

„Нямам новина за съобщаване“, заяви на излизане от „Дондуков“ 2 служебният премиер Димитър Гавчев. 

„Не съм предлагал нищо. Продължаваме комуникацията с президента, както съм говорил и през тези дни – виждате, че има диалог. Диалогът продължава. Нямам новина за съобщаване. До момента, в който президентът не издадде указ старите министри си изпълнват задълженията“, каза Главчев

В началото на седмицата той поиска от президента Румен Радев последователно да разпише укази за освобождаването първо на служебния външен министър Стефан Димитров, а след това и на земеделския Кирил Вътев. Държавният глава не разписа нито едно от уволненията и се възпротиви срещу предложения от Главчев за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ и депутат от партията Даниел Митов. А часове преди Главчев да обяви, че иска освобождаването на Стефан Димитров от въпросния пост, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе разкритикувал същия министър. Впоследствие лидерът на ГЕРБ определи синхрона между неговото негодувание и решението за смяна на министър на Главчев като „абсолютно съвпадение“.

Чуйте прикачения звуков файл.