На 6 юни гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Георги Кирилов – съосновател на платформата „Научи.бг” и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

Георги Кирилов

В първата част на предаването, Георги Кирилов разказа подробно за платформата, която е създадена през 2020 година и свързва учители с ученици за онлайн частни уроци. Преподавателите се селектират внимателно, като се правят интервюта. Сред най-желаните предмети, които се преподават са български език и математика. Ползите от платформата са, че не само свързва търсенето и предлагането на образование, но и осигурява работа на учители в малките населени места. На въпрос дали се търси финансиране за развитието на компанията, гостът отговори, че по-скоро имат нужда от партньори. Стана дума и за „Форума за ученици“, където може да се намери календар на състезанията, които предстоят.

Във втората част на предаването по Скайп от Варна се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал, на тема: Пристрастихме ли се към устройствата за проследяване? В днешния модерен свят, като че ли прекалено много се тревожим за близките си и ако не можем да ги локализираме чрез приложенията в телефоните си, изпадаме в паника. Несъмнено тези начини за проследяване спасяват животи и са полезни, но не трябва да се прекалява. Това важи особено за тийнейджърите, които лесно могат да деактивират проследяването. Без него те стават по-самостоятелни и се учат от грешките си.

Лари Бийл

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри певицата Сара Евънс от албума им „Born To Fly”.

Следващият брой на „Нови хоризонти с Лили” е в понеделник (13 юни) от 19:00 часа на вълните на Дарик Радио.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм