Всички заедно трябва да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности.

Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при приемането на поста в МВнР, предаде БГНЕС.

Кабинетът “Денков-Габриел“ се закле, Радев напусна залата

Иван Кондов предаде поста от служебен министър на външните работи на новият вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел по време на официална церемония в МВнР. "Изключително щастлив съм, че имам честа да посрещна такъв доказан професионалист и експерт като Мария Габриел, която би била най-подходяща за МВнР‘‘, каза Кондов. От своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел благодари на Иван Кондов за ползотворния разговор. Тя добави, че ще се допитва и разчита на опита на дипломатите във ведомството.

Парламентът избра акад. Денков за премиер и одобри проектокабинета

"За мен е чест, че мога да разчитам на вашата експертиза, опит и желанието ви, всички заедно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности‘‘, заяви Мария Габриел. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм