В този епизод на “Фактите говорят” Мина Киркова и Мирела Петкова разглеждат защо сме склонни без да премисляме и проверяваме, да споделяме информация със своя социален кръг - както в нормален разговор, така и онлайн. Как влияят социалните мрежи на нуждата на хората от одобрение? Склонни ли сме да споделим нещо за да сме първите, които ще информират социалния си балон дори ако това значи, че не сме сигурни, че то е вярно? Търсим отговорите на тези въпроси с психолога Даниел Чутров.

Този подкаст е създаден по проекта „Наука и журналистика: заедно срещу инфодемията“ на Асоциация на европейските журналисти - България с подкрепата на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg). Авторите на подкаста са благодарни за подкрепата и предоставените условия от Фондация „Фридрих Науман“ и Прокастърс. Изразените в него мнения са отговорност на авторите и не отразяват непременно гледната точка на Фонд Активни граждани България и АЕЖ-България.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм