„Магията на Еньовден“- Празник на билките и здравето организират по повод днешния 24 юни Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Програмата започна от вчера с конна езда за деца в парк Кенана, която ще продължи и днес до сцената там. Първите уроци по езда децата получат от треньора Бате Енчо от конен клуб „Манолов“, Албена. Кончетата, които яздят малчуганите, са с имена Магнум и Марвел. Конната езда е безплатна и е за всички деца от Хасково. Родителите на тези до 7-годишна възраст трябва да осигурят възрастен придружител. Днес Марвел и Магнум ще са в парк Кенана от 10 часа до 16ч.


От 10 ч. днес на на пл. „Общински“ ще е монтирана инсталация и организиран ритуал по минаване под Еньовски венец от 77½ билки и цветя за здраве. Ще участват танцьори от ДТА „Южняче“ при Младежки център-Хасково и възпитаници на ДГ № 18 „Осми март“.


Празничната програма продължава и на 1 юли с детски игри и забавления на басейн „Фантазия“. От 14.30ч. до 17 часа там ще бъде организирано състезание по плуване за деца от 8 до 18 години. Възрастовите категории са: момичета 8-13 години, момчета 8-13 години, момичета 13-18 години и момчета 14-18 години, а стартът- в 15ч.


Входът е свободен за всички от 0 до 18г., като децата до 10-годишна възраст трябва да бъдат с придружител. Всички, които желаят да плуват, трябва да бъдат на място 30 минути по-рано, за да бъдат включени в списъците, съобщават организаторите.