Елена Гунчева обясни дългото си отсъствие от Народното събрание със статус в Телеграм. 

"Разбрах от познати, че БИВШИЯТ министър-председател е заявил пред някаква медия, че не съм била болна, а съм била свободна. Изумена съм как този човек е толкова осведомен за здравословното ми състояние, при положение, че съм го виждала само в Народното събрание да говори за курулация, но това е друга тема", написа тя.

Десетки посланици се възмутиха от призиви за насилие на Гунчева от „Възраждане“

"В изказването му има една истина и една лъжа. За съжаление съм болна, макар и за негово неудоволствие, не фатално и ще се оправя. Но пък съм свободна. Винаги съм била, съм и ще бъда. Никой и никога не може да ми нарежда какво да правя или да не правя. Решенията си ги вземам сами. Без значение дали противоречат на заповед, партийна дисциплина, правилно мислене и т.н. Свободата ухае прекрасно и не ми трябва някой да ме прави свободна", обясни депутатката от "Възраждане".

"Както вече посочих, съм в болнични от 31 май. Мнозина ме питаха защо не ме виждат в Народното събрание. Мнозина ме питаха, защо не се изказвам и им казвах, че съм в болнични. Но това удобно се забравя от всички, които много спешно се нуждаят от враг. Или манипулация.
Миналата седмица отидох, въпреки болките, в Народното събрание да гласувам за оставката на Никола Минчев", допълни тя. 

"Дори поисках да се говоря на трибуната и да кажа чисто юридичесски аргументи защо ще подкрепя оставката. Само, че не ми беше разрешено. Аз спазвам партийната дисциплина. Точно както след като ми забраниха да говоря по медии, не говоря. Не виждате и мои публикации в партийните страници. Аз не се сърдя, има много по-изявени, интелигентни и мислещи хора в партията. Обяснявам това, за което много от вас ме питат", посочи още Гунчева.

„КопейкИН и ДелЯН”, „Ще обясняваме на децата си защо преходът не е 32, а 64 години”... и още от Фейсбук

"Моето мнение не се чува от четири месеца - нито от трибуната, нито от медиите, нито от партийните страници и групи. И уверявам ви, това не е, защото мълча. А защото съм свободна и винаги ще бъда. Без да позволявам някой друг да ми слага думи в устата и да ми бъде казвано какво да говоря", категорична е тя.

"Свободата, народе, е свободата да можеш сам да мислиш и сам да вземаш решенията. Включително дали да гласуваш с ГЕРБ. Дали да питаш защо не се разследват далаверите им. Да питаш защо се плащат пари на пътните фирми по договори, за които се твърди, че са "невалидни". Впрочем моето становище така и не видя бял свят, нито пък изказванията ми от трибуната бяха качени някъде. Сигурно не са били важни, макар да ставаше дума за няколко милиарда лева.....Също както не беше достатъчно важен законопроекта ми за защита на длъжниците по заповедното производство и премахване привилегията на банки и държава и общини да осъждат хората без те да знаят. Нито пък проекта ми за общинската собственост, с който щеше да се прекрати до голяма степен корупцията в общините. Вие чухте ли обсъждане по нашите страници и по медиите на тези законопроекти. Може би също не са важни", написа Елена Гунчева. 

„Възраждане“ определи действията на Христо Иванов като държавна измяна

"Аз съм свободна. Включително да не козирувам на никого, било то премиер или министър или лидер. Може би моето мнение не е най-правилното. Но си е мое. И чужди думи няма да повтарям. И чужди мисли няма да изричам. И чужди идеи няма да реализирам. Точно съм свободна и винаги съм била. Затова съм неудобна на всички - и на управляващи и на опозиция. Защото там - в задкулисието, нещата са съвсем различни. Та всъщност изложението ми е за истината и лъжата в думите на бившия министър-председател. И важното е, че е бивш. И за мен по-важното е, кой е бъдещият. Защото там вече нещата загрубяват", написа в заключение тя. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм