Депутатите на ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” и “Възраждане” свалиха правителството на “Продължаваме промяната” със 123 гласа “за” вота на недоверие, внесен от ГЕРБ-СДС. Гласуването на вота “доведе” депутата от ДПС Делян Пеевски на работното му място, от което по-скоро сме свикнали да липсва. Часове преди вота столицата беше “опасана” от автобуси с регистрации от Стара Загора, Кърджали и Разград, докарали електората на опозицията. 

Пеевски се появи на протеста против правителството (снимки)

Гласуването на вота на недоверие извади наяве до вчера ясните ни политически симбиози. А именно - патриотичният дух на “Възраждане” реално се коалира с народните представители от ДПС, а доскоро коалиционните партньори от ИТН се оказаха в ролята на реална опозиция през цялото време. 

Правителството на Кирил Петков падна

Ето как потребители във Фейсбук анализират задкулисните сюжети.

Карикатуристът Чавдар Николов сравнява в своя илюстрация Пеевски и Костадин Костадинов от “Възраждане” с Ин и Ян, а в коментар потребител пише “КопейкИН и ДелЯН”.

Михаил Панайотов отбелязва, че “истината е следната - докато не спечелим информационната война, тази игра ще бъде две напред, едно назад. Нашето поколение ще бъде също толкова пропиляно, като това на нашите родители, но най-тъжното е, че някой ден ще трябва да обясним на децата ни, защо преходът не е продължил 32 години, а цели 64”.

На тази снимка виждате представители на две ИТ компании с обща стойност от над един милиард долара. Стойност, която не...

Posted by Mihail Panayotov on Wednesday, June 22, 2022

“Какво ли е усещането да знаеш, че хиляди хора автентично са срещу теб, а тия, които уж демонстрират в твоя подкрепа правят това срещу пет лева и сандвич?”, пита журналистът Полина Паунова. 

Разбирам, че отвлечените (от автобуси към София) протестиращи срещу правителството, сред които се разходи Пеевски, са се...

Posted by Polina Paunova on Wednesday, June 22, 2022

“Кой? Кой? Е, той”, отговаря със снимка на Пеевски фоторепортерът Веселин Боришев във Фейсбук страницата си “О, спомняте ли си, госпожо”.

И още от реакциите в социалната мрежа:

Дъщеря ми вкъщи, аз на площада. Пита ме много хора ли има. Казвам и: пусни си телевизора да видиш. Тя: много искам....

Posted by Darina Sarelska on Wednesday, June 22, 2022

Те "победиха", но пак не дойдоха на работа. За тях бюджета, държавата и дори Маке-до-ния не значат нищо. Ей така да си го знаете! #КоалицияМафия

Posted by наталия димитрова on Wednesday, June 22, 2022

Поне наесен изборът ще е лесен

Posted by Rumen Ivanov on Wednesday, June 22, 2022

Току-що Правителството беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова.

Posted by Стоян Михалев on Wednesday, June 22, 2022

Факт: Нацистите на Копейкин запазват площада, Делян Славчев Пеевски и Йордан Цонев го пълнят с крепостни, извозени с автобуси. Снимката е на практика документална. Хейтърите ще кажат, че е фотошоп.

Posted by Emil Jassim on Wednesday, June 22, 2022

Е какво станА с диетата?!

Posted by Ivan Chervenkov on Wednesday, June 22, 2022


Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм