Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред „Соло“ кацна на българската земя. Илиян Тодоров, който избяга от правосъдието и 12 години се укрива, преди година бе задържан в Узбекистан с фалшиви лични документи. Тази вечер той бе докаран под конвой в България с полет през Мюнхен. Предстои Тодоров да бъде въдворен в затвора, където ще лежи доживот. 
Тодоров бе осъден за това, че на 18 април 2009 г. е наръгал смъртоносно 21-годишния Кирил Въжаров и Васил Александров (24 г.) пред дискотека „Соло“ и с нож е ранил Кирил Димтров. Причина за клането станала негова забележка, че младежите си говорят на английски със свой приятел чужденец. След престъплението Тодоров се укри, след това сам се предаде с променена външност – беше изрусил косата. На първа инстанция обаче Софийският градски съд, председателстван от съдия Румяна Ченалова, го оправда с мотива, че веригата от косвени доказателства, уличаващи го като извършител на престъплението, е прекъсната. Присъдата бе подписана с особено мнение на друг съдия, несъгласен с този довод. Така или иначе, оправдателната присъда стана причина Тодоров да бъде пуснат от ареста, след което той никога повече не стъпи в съдебната зала. Беше обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол, а делото срещу него на следващите две инстанции се гледа в негово отсъствие.

През декември 2013 г. Върховният касационен съд го осъди доживот, а междувременно, докато е в неизвестност Тодоров пусна видеообръщение в интернет, в което заяви, че е невинен и истинският убиец е „сред нас“. Важен детайл е, че по време на делото свидетелка даде показания, че Тодоров е носил нож в нощта на убийството, а пред таксиметровия шофьор, качил го в колата си след клането, казал: „Карай, че май наръгах един“.