Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се буря вчера в Бургаско. Две жени пострадаха от срутил се таван на закрит басейн в хотел. Кметът на Поморие обяви частично бедствено положение, предаде БГНЕС.

След бурята: Поморие остава без ток, Бургас разчиства щетите

От управата на хотела в Поморие отказаха коментар, но рускинята Рита и мъжът разказват за ужаса, който са преживели. Те излизат от басейна три минути преди инцидента.

Бурята в Бургас

„Когато отидохме видяхме, че е паднал покрива на закрития басейн. Висяха тръби, кабели страшно зрелище. Добре че беше изключено електричеството, защото щеше да пострадат много хора”, разказва Рита Маркова.

Очаква ли се нова ураганна вълна да премине през Бургас

Рита е възмутена, че докато с мъжът и тръгват да спасява хората в басейна, персоналът на хотела не реагира адекватно.

„Всички стояха и снимаха. Имаше достатъчно млади мъже, не пенсионери, работници в хотела, които отговарят за басейна. Те просто стояха и махаха с ръце, във водата имаше жена и мъжът ѝ”, добави тя.

„Вследствие на силния вятър въздуховодите, които вкарват свеж въздух в басейна, поемат част от вятъра, получава се въздушна възглавница и целият таван се откача и пада върху лежащите хора около басейна и тези, които са в басейна. Късмет, че таванът се пречупва и засяга един, двама човека, другите успяват да избягат, а тези в басейна успяват да излязат”, разказа кметът на Поморие Иван Алексиев.

След урагана в Бургаско: Бедстващи на остров Св. Иван и спасен зад борда

Най-сериозно е пострадал къмпингът в местността Косата.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец.

„Сформирахме екипи и всички с бързи лодки и с джетове влязохме да го търсим човека, извадих го някъде около Ахелой, жив. Вятърът е бил изключително силен, западен щорм със скорост над 120 км. в час“, разказа кметът на Поморие.

Иначе обстановката в областта започва да се нормализира и към настоящия момент няма основание да се свиква областен кризисен щаб, заяви от областна управа.

Последните новини от Бургас

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм