Нова буря се очаква да премине през Бургас тази нощ, сочат прогнозите на метеоролозите, след като около 16.30 часа следобед Южното Черноморие беше ударено от ураганен вятър с пориви 100 км/ч и 2,8 м в сек. 

След урагана в Бургаско: Бедстващи на остров Св. Иван и спасен зад борда

До момента няма сериозно пострадали граждани. Семейството, което бедстваше на остров Свети Иван край Созопол, беше успешно прибрано. А падналият зад борда на моторна лодка мъж, намерен от екипаж на друга яхта, е спасен. 

Най-тежко е положението в Поморие, където пътните артерии не са почистени от падналите дървета, заради големите количества дъжд, електричеството там все още е прекъснато. Кметът на Поморие е свикал кризисен щаб за планиране на действията.

Бурята в Бургас - кратък, но страшен финал на лятото

В останалите общини положението е по-спокойно, въпреки падналите и изкоренени дървета и на изолирани по-малки населени места електричеството е било прекъснато.

Компетентните органи продължават работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.

През периода на вилнеещата буря в областния дежурен център са постъпили сигнали за десетина яхти в Поморие, отнесени от бурята навътре в морето. Както и за паднал зад борда ветроходец. Акцията от Спасителния кризисен център-Варна се е оказала без нужда, тъй като хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

16-годишно момче е пострадало на спортна площадка от батут. То е със счупена ключица.

Жена е с порезни рани от счупени стъкла.

Трима рибари от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от силните пориви на вятъра, но са били извадени на брега в добро състояние.

Две жени от Поморие са приети в УМБАЛ с ниска асторация вследствие на инцидент в басейн в Поморие.

Има населени места в общините с прекъснато електрозахранване.